Maisemapäivän retki Akionsaareen to 19.10

Kansainvälisen maisemapäivän retki Akionsaareen to 19.10.2023 klo 16.30-18.30 Oulu, Oulunsalon Akionsaari 🍂🍁🌾

Maisemakävely Oulunsalon Varjakassa olevaan Akionsaareen. Kokoontuminen Varjakan venesataman parkkialueella, Varjakantie 223, 90470 Oulu. Retkellä kävellään noin 3,5 km pituinen lenkki Akionsaaressa. 

Akionsaari on meren ja Akionlahden kluuvijärven välissä oleva metsäinen alue, jonka ympäri kulkee suosittu retkeilypolku. Akionlahti on arvokas lintuvesikohde, jossa on avovesialuetta n. 100 ha, rantaruovikoita ja Välitörmän laidunnettu n. 60 ha merenrantaniitty.

Retkellä kuullaan maankohoamisesta, alueen luontotyypeistä, linnustosta ja Akionlahden kunnostustarpeista. Akionlahden linnustoa voi tarkkailla koilliskulman lintutornista. Retki järjestetään yhteistyössä Warjakkalaiset ry:n (kyläyhdistys) ja Kempeleen-Oulunsalon luonnonsuojeluyhdistyksen kanssa. Retken lopuksi kyläyhdistys tarjoaa kahvit Varjakan kalamajalla. 

Huom: retki on jo torstaina 19.10. Retki on ilmainen ja kaikille avoin, ei ennakkoilmoittautumista. Sään mukainen varustus. Polut voivat olla märkiä.  

Lisätiedot: Kalle Hellström, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi, p.043 825 5253 

#maisemapäivä #maisemakävely #warjakka #varjakka #oulunsalo #akionsaari #maajakotitalousnaiset #warjakkalaiset 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.